Saavutettavuus­seloste

Arviointikertomushus.fi-verkkopalvelun saavutettavuus

Tässä saavutettavuusselosteessa kerrotaan, miten Arviointikertomushus.fi-verkkopalvelussa noudatetaan lakia digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, mitä puutteita sivuston saavutettavuudessa on ja miten voit antaa meille palautetta saavutettavuusongelmista.

Tästä verkkopalvelusta vastaa HUS-yhtymän Ulkoisen tarkastuksen yksikkö. Haluamme, että mahdollisimman moni käyttäjä pystyy käyttämään digitaalisia palvelujamme. Otamme saavutettavuuden huomioon digitaalisten palvelujen kehityksessä.

Miten saavutettavia sivut ovat?

Tämä verkkopalvelu täyttää suurelta osin lain vaatimat A- ja AA-tason saavutettavuuskriteerit (WCAG-kriteeristö 2.2). 

Sisällöt tai toiminnot, jotka eivät vielä ole saavutettavia

Ennen vuotta 2022 julkaistut pdf-muotoiset arviointikertomukset ja niihin liittyvät arviointimuistiot eivät täysin täytä saavutettavuudelle asetettuja vaatimuksia. Pdf-aineistossa voi olla puutteita saavutettavuudessa liittyen kuvioiden väriyhdistelmiin ja taulukoiden ja kuvioiden rakenteisiin. 

Jotkin toiminnallisuudet eivät ole kohdistettavissa pelkällä näppäimistöllä tai ruudunlukijalla.

Huomasitko puutteita saavutettavuudessa?

Pyrimme jatkuvasti parantamaan verkkopalvelun saavutettavuutta. Jos löydät ongelmia, joita ei ole kuvattu tällä sivulla, ilmoita niistä meille ja teemme parhaamme puutteiden korjaamiseksi. Vastaamme yleensä viikon sisällä.

Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteella tarla@hus.fi.

Saavutettavuuden valvonta

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo saavutettavuusvaatimusten toteutumista. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi  
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Miten olemme testanneet saavutettavuutta?

Tämän saavutettavuusselosteen huomiot perustuvat kolmannen osapuolen tekemään arviointiin siitä, täyttääkö verkkopalvelu laissa määritellyt vaatimukset. 

Verkkopalvelu on uudistettu 6.5.2024.

Tämä seloste on päivitetty 6.5.2024.